13.Međunarodno takmičenje iz robotike u Samsunu

Objavljeno: 01.02.2017

Amila Čagalj, članica Tima Centra za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju (CERIT), u pratnji profesora Anesa Hadžiomerovića predstavljala je Drugu gimnaziju Mostar na 13. Međunarodnom takmičenjiu iz robotike koje se održalo u Samsunu, Turska, od 10. do 12. aprila 2019. godine.

Predstavnici CERIT-a, odnosno Bosne i Hercegovine, ostvarili su zapažene rezultate. Nastupali su sa tri projekta i to Logos Safety, Hagi robot, te mini dron.
 
Tim su činili Amila Čagalj (Druga gimnazija Mostar), Neira Kevrić (Visoka škola Logos Centar Mostar) Josip Šurkalović (Visoka škola Logos Centar Mostar) te Marko Nikola Odak (Visoka škola Logos centar Mostar), kao i mentori prof. dr. Lutvo Haznadarević i mr. sc. Anes Hadžiomerović.
-Među više od 6.000 takmičara uspjeli smo ostvariti za nas visoko 18. i 42. mjesto, a zbog nedovoljno vremena za vježbanje vožnje drona (kojeg smo sklopili dva dana prije takmičenja), naše prolazno vrijeme nije bilo dovoljno za plasman u drugi krug - saopštili su iz CERIT-a i ujedno izrazili zahvalnost svima koji su ih podržali na bilo koji način.
 

 


Galerija